11-01-09
Chokladkaka: 12 bitar
Ingredienser
100 g smör
300 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt
4 ägg
½ dl fruktsocker
1 krm salt
½ dl pinjenötter
Till servering:
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 msk hackad citronmeliss
rivet skal av ½ lime
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna.
Wokad frukt med kokosklick: 4 port
Ingredienser
1 papaya, ca 200 g
2 gröna äpplen
1 liten burk skivad ananas, ca 230 g
2 msk smör-&rapsolja
1 1/2 tsk malen ingefära
1 msk råsocker
pressad saft av 1 lime
Kokosklick:
3 msk kokosflingor
250 g Keso mini cottage cheese
Gör så här
Rosta kokosen i en torr, varm stekpanna. Låt svalna. Blanda kokos och cottage cheese. Skala och kärna ur papayan. Kärna ur äpplena. Spara ananaslagen. Skär all frukt i bitar. Hetta upp smör-&rapsolja, ingefära och socker i en wok eller stekpanna. Lägg i äppelbitarna och stek ca 1 min. Häll på 3 msk ananaslag och limesaft. Blanda i resten av frukten och värm. Servera fruktwoken med kokosklicken.
hahaha. den där chokladkakan är inget att hurra för ...