11-01-10

Såhär ser min GI tabell ut på ett ungefär. För er som är intresserade av denna diet så kanske detta kan hjälpa er. Jag vet att det är väldigt mycket skriverier om detta nu men jag andas och tänker GI just nu. Hoppas att det intresserar några iaf.

Frukost Rivstarten:
I rivstarten är det i första hand proteinfrukostar. De mättar väldigt bra plus att det kommer hjälp till med förbränningen eftersom det krävs mer energi för kroppen att bryta ned protein än kolhydrater.
Till varje frukost ska du välja ett livsmedel från samtliga nedanstående grupper, detta är ett förslag.
 

(Ägg alt. keso) Ät 2-3 ägg, omelett, 250g keso naturell, yoghurt

(kött, fisk, fågel) Valfri mängd 150 g - Skinka, makrill, rökt lax, bacon, kalkon, salami.

(Grönsaker) Paprika, purjolök, salladsblad, tomat, gurka etc. 1 dl bär, 1 frukt, max en frukt per dag.

(Mejerivaror) Välj ett livsmedel : 1-2 msk färskost, 2 msk mjölk, 2-3 skivor hårdost, 1-2 msk fetaost.

(Dryck) Drick minst 2 glas vatten, C-vitamin, kaffe, te.
Ett exempel på min frukost : En omelett med skinka, purjolök, hårdost & vatten med c-vitamin.
 

Mellanmål kan ätas när du vill mellan måltiderna eller som efterätt.

Mellanmål : Välj något av dessa livsmedel - Naturell yoghurt, skinka, rostbiff, dipp med grönsaker, smaksatt keso, en näve nötter, proteindrink, proteinbar.


Lunch & middag : Välj ett livsmedel från samtliga grupper, detta är ett förslag:

Ät obegränsat från denna grupp, alltså allt kött men minst 150g, antagligen orkar du inte mer än 150g ändå, undvik all form av panerad och friterad mat.
(kött, fisk, fågel, ägg) Köttfärs, kyckling, tonfisk, lax, makrill, skaldjur, biff, skinka, fläskfile, kalkon, ägg, mer eller mindre allt kött.

(Grönsaker, lågt kolhydratsinnehåll) Ät minst 500g per dag - Alfaalfa, groddar, gurka, sallad, paprika, rädisor, stjälkselleri, purjolök, färska kryddor. Aubergine, avokado, blomkål, broccoli, sparris, lök, spenat, tomat, morot etc.

(Tillbehör, GI-sänkare) Obegränsat med kryddor, gärna fettförbrännande starka kryddor. Chilli, dijonsenap, ingerfära, pepparrot. GI-sänkare, vinäger, citron, lime, bönor, linser.
(Mejerivaror och fett) Välj en av oljerna per måltid.
1msk olivolja, 1 mskrapsolja, 2-3msk creme fraich, 2-3 msk grädde, 3 msk sojagrädde, 2 msk yoghurt, 2 msk havregrädde.

(Dryck) Drick minst två glas vatten, smaksätt gärna med citron, lime, äpple eller gurka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0